Puck Wilbers
Even voorstellen: Puck Wilbers

Ze is een van de nieuwere gezichten binnen de HotelloTOP adviesraad, maar ook zij brengt veel ervaring mee: in 2006 behaalde ze haar Bachelor van de Hotelschool Den Haag, voordat ze aan de Vrije Universiteit in Amsterdam haar Master deed in Beleid, Communicatie en Organisatie. Voordat ze bij HTC Advies begon, heeft ze als Culinair Coach en als Horeca uitzendkracht haar ervaringen in de horeca verder uitgebreid. Tegenwoordig is zij Managing Partner bij HTC Advies en bij ATIR en begeleidt ze niet alleen hun projecten, maar voorziet ze ook HotelloTOP van advies voor onze evenementen. HotelloTOP kan voor al haar vragen bij deze dame met haar onderzoekende mindset terecht, en wij zijn dus super blij dat Puck Wilbers in onze indrukwekkende adviesraad zit! 

Joris Eyck
Wij heten Joris van harte welkom – HotelloTOP’s nieuwe Industry Relations Officer

Wij heten Joris van harte welkom! Sinds ruim een maand wordt het HotelloTOP team door Joris als onze Industry Relations Officer ondersteund. Als partner van HotelloTOP heb je hem wellicht al gesproken, want hij is samen met het team druk bezig met de voorbereidingen van het HotelloTOP Year Event bij Postillion Hotel Amsterdam op 25 augustus aanstaande. Bovendien gaat hij vanaf de zomer ook aan de slag met de werving van juryleden voor de EMCup ‘22. Tot slot zal hij ook de markt in gaan voor Europa’s eerste No/Low alcohol event, wat gelanceerd zal worden in 2022.

Hotello's buiten de branche
Hotello’s buiten de branche – Een interview met Esther Boers

Als moderator tijdens de afgelopen drie edities van het HotelloTOP Year Event heb je haar misschien al een keer ontmoet. Oorspronkelijk Hotello (SHMS ‘02), met jarenlange ervaring als General Manager bij Banks Mansion (‘11-’16) en Carlton Ambassador Hotel (‘16-’18), heeft ze 2019 de stap van de hotellerie naar de zorg gemaakt. Met haar empathische en gastvrije skills is ze bij Topaz de uitdaging als Manager Gastvrij aangegaan. Wij hebben Esther Boers gevraagd waarom ze deze stap gemaakt heeft, of iedere branche een Hotello nodig heeft en of ze ooit terug zou gaan naar de horeca.

Even voorstellen NvdA
Even voorstellen: Niek van den Adel

Toen hij in 2008 bij Hotel Management School NHL Stenden af studeerde, had hij zeker andere plannen met zijn carrière. Door een motorongeluk in 2010 kwam hij in een rolstoel terecht en moest zijn leven opnieuw leren leven. Nu, 11 jaar later is hij een bekende coach, spreker en schrijver. Hij vertelt voornamelijk over verandering, inspiratie en leiderschap. Met zijn verhaal motiveert hij andere mensen. Nadat hij in 2013 gekozen werd als de Hotello of the Year, wilde hij bij HotelloTOP betrokken blijven. Wij zijn blij dat Niek van den Adel ons sinds 2014 met raad en daad bijstaat – of zit. Leer hem wat beter kennen!

Solliciteren
Hotello TOPtips: Solliciteren

Het is niet nieuw dat er in de horeca een krapte is aan werknemers. Zeker nu, nadat vele horecabedrijven voor een langere periode gesloten zijn geweest. Er zijn veel vacatures die open staan. Maar waar moet je eigenlijk aan denken als je een sollicitatiebrief schrijft of een CV maakt? Hoe maak je de beste indruk tijdens een sollicitatiegesprek? Wij hebben een aantal do’s en don’t’s voor je op een rijtje gezet!

Hotello's onboard
Hotello’s onboard – Interview met Peter Janssen

Vandaag is het World Ocean Day, dus een mooi moment voor ons om eens naar een branche te kijken die veel op het water te vinden is: de cruise branche. Hoe ziet het leven eruit voor Hotello’s onboard – voor en tijdens corona? Wanneer mogen ze hun gasten weer verwelkomen? En waarom zouden (net afstudeerde) Hotello’s juist nu voor een carrière in deze branche moeten kiezen? Om antwoord te krijgen op deze vragen spraken wij met Peter Janssen (HMSM ‘91) die (met af en toe een break) al meer dan 25 jaar bij Holland America Line werk.

Hotello TOPtips - Netwerken
Hotello TOPtips: een betere netwerkbeleving creëren

Als er iets is wat ons als Hotello’s onderscheidt, dan is het onze natuurlijke behoefte aan het netwerken. Uit het HotelloTOP Onderzoek blijkt dat wij, meer dan anderen, de toegevoegde waarde zien in het maken van connecties op bijvoorbeeld evenementen of bij borrels. We kennen natuurlijk genoeg ultieme netwerkers, maar er is altijd ruimte om talent te blijven ontwikkelen. Wil jij nog even je geheugen opfrissen, checken of je alles al toepast of gewoon handige tips lezen? Dan ben je hier op de goede plek!

Even voorstellen Wenda Linthorst (LI)
Even voorstellen: Wenda Linthorst

In 2008 studeerde ze af van de Hotel Management School NHL Stenden en energiek trok ze de werkwereld in als Sales Manager bij RAI Amsterdam. Van het oprichten van Consumatics tot manager klantgerichtheid bij BP en werken als freelance Strategisch Adviseur bij NHL Stenden; ondernemersbloed stroomt zeker door haar aderen. Momenteel is ze mede-initiatiefnemer van de non-profit organisatie Veel Liefs en het platform Keukentijgers, beide in de zorgsector. Wij stellen je graag voor aan Wenda Linthorst (SHMS ‘08), die HotelloTOP al jaren steunt als adviesraadlid!

Hostmanship
Hostmanship: de kunst om mensen te verwelkomen

Voor ons Hotello’s zit het in het DNA: Hostmanship en de kunst om mensen te verwelkomen. Wij zijn er trots op, dat gastvrijheid een van onze kernwaarden is en dat wij hartelijk en gul zijn in het ontvangen van gasten. Hotello Jan Gunnarsson, met al meer dan 25 jaar ervaring in de hospitality branche, noemt zichzelf een ‘salesman voor hostmanship’, heeft inmiddels als 8 boeken geschreven en meer dan 2000 presentaties gegeven over de kunst van het verwelkomen. Met zijn visie als leidraad delen wij wat hostmanship precies inhoudt en waarom elk bedrijf deze kwaliteiten zou kunnen gebruiken. 

Gijs Hendrikx websitelinkedin (1)
Hotello of the Year: Gijs Hendrikx

Eerder dit jaar, tijdens de Horecava Limited in januari heeft Gijs Hendrikx (HMSM ‘09) de Hotello of the Year Award gewonnen. Een award die zijn ondernemerschap beloont: Twee maanden eerder opende hij zijn tweede Hotel: Mr. Jigs. Maar Gijs staat niet stil, hij is alweer bezig met de volgende projecten. Toch heeft hij tijd gevonden om met ons over ondernemerschap te praten en zijn geheim voor succes te delen. 

Margot van Brakel
Hospito ergo sum

Tijdens het HotelloTOP Year Event 2019 was Margot van Brakel (HMSM ‘93) te gast als een van de TOP Talks. Toen sprak ze erover hoe artificial intelligence onze menselijke intelligence over kort of lang gaat overtreffen en wat ons dan nog als mens definieert: onze connecties. Ook nu in de crisis is de menselijke connectie een enorm actueel thema en blijkt het onmisbaar voor velen. De boodschap van Margot en haar visie hierop is helder. Graag blikken we nog eens met je terug!

Ga voor gaaf (1)
Ga voor Gaaf

Zaterdag was Dag van de Arbeid. Een dag waar traditiegetrouw aandacht aan ‘arbeid’ gegeven wordt, en wij maken graag van dit moment gebruik om onze aandacht te geven aan de huidige arbeidsmarkt van de horeca. Één ding is zeker, nu de terrassen weer open zijn is er een groot tekort aan personeel zichtbaar geworden. Daarom heeft de SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca) een wervingscampagne in het leven geroepen om te laten zien hoe leuk werken in de horeca is en mensen (weer) enthousiast over de opleidingen en banen te maken.

Even voorstellen_ Erik-Jan Ginjaar (LinkedIn)
Even voorstellen: Erik-Jan Ginjaar

Als je een beetje bekend bent binnen de Nederlandse horecabranche, dan kun je niet om deze man heen. Als Algemeen Directeur van Postillion Hotels managet hij op dit moment 8 hotels en zijn bedrijf is nog altijd aan het groeien. Daarnaast vindt hij inmiddels ook zijn weg op social media met alle videoboodschappen. Als kers op de taart is hij als gastheer nu ook te beluisteren in een podcast genaamd ‘BS Hospitality Bekentenissen’. Heeft zo iemand dan nog tijd om HotelloTOP te ondersteunen in de adviesraad? Jazeker! Graag stellen wij je voor aan Erik-Jan Ginjaar (HMSM 06) als adviesraadlid van HotelloTOP. Wil jij weten wat zijn motto is, wat er op zijn bucketlist staat en wat zijn droom is voor HotelloTOP? Lees dan verder!

Brand new(s) - Duurzaamheid
Brand new(s) – Happy World Earth Day!

Vandaag is World Earth Day. Duurzaamheid in de hospitality branche (en daarbuiten) niet nieuw, maar het is nog steeds een actueel thema. Het afgelopen jaar heeft bij veel mensen voor meer bewustzijn gezorgd omtrent dit thema. Zo consumeren we meer lokale producten, laten we vis en vlees wat vaker staan en produceren we minder afval. Maar wat betekent dit dan voor de horeca?

Blue Orange Easter Egg Sale Facebook Post
De Horeca Wereld Draait Door 2021

Twee maanden geleden presenteerden Stephanie van Oorschot en Charles van Goch De Horeca Wereld Draait Door tijdens Horecava Limited. In drie tafeldiscussies hebben zij met experts uit de sector over de toekomst van de horeca gesproken en deze sessies zijn nu te bekijken en beluisteren.

Horecava-Limited-socials
HotelloTOP goes Horecava Limited

Traditionally, HotelloTOP organizes the HotelloTOP Year Event on the Wednesday of Horecava. This year, this is unfortunately not possible. More than ever hospitality entrepreneurs and suppliers need each other to endure these hard times. Horecava introduces a one-time only special edition: Horecava Limited.