Even voorstellen Rick de Jonge
Even voorstellen: Rick de Jonge

Rick de Jonge is in 2011 afgestudeerd aan Breda University of Applied Sciences (destijds NHTV) waar hij de studie International Hotel Management heeft gevolgd. 

Tijdens zijn studie heeft hij erg veel geleerd over de essentiële skills van een Hotello. Zo vertelt hij: “Mijn grootste kracht is dat ik makkelijk verbindingen kan zien en leggen. Dit zowel tussen en met personen als in processen”. Rick is dan ook continue op zoek naar manieren om zijn creatieve ambities met andere mensen te verwezenlijken. Sinds 2020 neemt hij deel uit van de HotelloTOP Adviesraad; hij heeft al veel van zichzelf laten zien en HotelloTOP maakt graag gebruik van zijn input. Wij kijken er dan ook erg naar uit wat hij nog meer te brengen heeft!

Even voorstellen Anthony Alabi (1)
Even voorstellen: Anthony Alabi

Sinds oktober is Anthony werkzaam als Event Manager bij Servicecenter 4Hospitality, waar hij het team verrijkt met zijn kennis over de hospitality branche. Hij komt oorspronkelijk uit het mooie Londen, maar woont nu sinds enkele jaren in België samen met zijn vrouw en hond. Naast zijn passie voor hospitality is hij in zijn vrije tijd veel bezig met het creëren van zijn eigen muziek. Een echte creatieveling dus! Wij verwelkomen Anthony met open armen en zijn benieuwd naar wat hij allemaal in petto heeft!

Even voorstellen Stephanie van Oorschot (1)
Even voorstellen: Stephanie van Oorschot

Met trots stellen wij voor: Stephanie van Oorschot! Na het behalen van haar diploma in 2011 aan Hotel Management School NHL Stenden begon ze als personal assistant voor CEO Charles van Goch van Mise en Place. Hierop volgde een mooie carrière waarin ze zich heeft opgewerkt van projectmanager naar managing director van Servicecenter 4Hospitality. En nu? Sinds januari runt ze haar eigen management en adviesbureau én ze is sinds mei back to her roots bij Hotel Management School NHL Stenden, waar ze aan het werk is als Industry Relations Officer. Ze blijft zich al netwerkend voortbewegen in onze branche en tussendoor heeft ze ook nog tijd om de adviesraad van HotelloTOP te ondersteunen, waarvan ze sinds 2019 de voorzitter is.

Kopie van Even voorstellen Hanna Havermans
Even voorstellen: Hanna Havermans

Klein van stuk, maar een grootse dromer. Zo kunnen we Hanna wel omschrijven! Ze is een van de jongste Hotello’s die we tot nu toe hebben geïnterviewd, maar ze heeft al heldere toekomstplannen. Op de korte termijn bestaan die plannen uit het organiseren van de HotelloTOP evenementen en daarom stellen wij haar graag aan jullie voor!

TB Keynote Thijs Launspach
Terugblik keynote Thijs Launspach

Thijs Launspach is een Nederlandse auteur, psycholoog en publieke spreker. Tijdens het Future Hotello in 2020 hebben wij mogen luisteren naar zijn verhaal: Busy as F*CK, waarin hij vertelde over de effecten en gevolgen van stress en burn outs op millennials. Ook gaf hij een aantal tips om er beter mee om te kunnen gaan, zodat je meer ontspannen en gefocust weer aan de slag kunt. Wij blikken graag even met je terug op deze wijze woorden, omdat het nu misschien nog wel relevanter is dan toen.

Even voorstellen Kimberly Kösters (1)
Even voorstellen: Kimberly Kösters

HotelloTOP heeft een nieuwe aanwinst! Wij stellen je met veel plezier voor aan Kimberly. Ze staat nog aan het begin van haar carrière, maar kan met haar enorme passie voor horeca en hospitality al als een echte Hotello bestempeld worden. En om uit te vogelen wat we van Kimberly mogen verwachten hebben wij haar een aantal prangende vragen gesteld.

Even voorstellen Jim Korteweg
Even voorstellen: Jim Korteweg

Al bijna twee jaar kunnen we rekenen op zijn wijze woorden als HotelloTOP adviesraadlid. In 2013 begon hij als stagiair bij Foodstep en heeft door zijn functie als Personal Assistant van Theo van Brussel zijn WAT-filosofie leren kennen. Tegelijkertijd ontdekte hij ook zijn passie voor foodservice door Food Inspiration, Shoot my food, Foodservice Network en PS in Foodservice. Met zijn Bachelor diploma op zak maakte hij de stap naar projectmanager bij Shoot my Food. Kort daarna kon hij zijn lessen over de WAT-filosofie in de praktijk brengen als Co-Founder bij House of Watt. Maar toch was zijn passie voor foodservice groter dan voor het runnen van zijn eigen café en zo kwam hij terecht bij Foodservice Network als Event-, Team- en Relatiemanager. Sterker nog, hij werd ook betrokken bij een project om het talent voor de foodservice branche te behouden, dus zo werd GEN•F geboren.
Door zijn ervaring in event management kan Jim korteweg (SHMS ‘14) HotelloTOP terecht ondersteunen, om elke keer opnieuw het leukste event van het jaar te organiseren. Om hem aan jullie voor te stellen heeft ook hij een aantal vragen voor ons beantwoord.

events nu, straks en in de toekomst
Events nu, straks en in de toekomst

Nog steeds zijn het onzekere tijden voor de horeca en voornamelijk ook voor de evenementenbranche. Hier en daar zijn er wel mogelijkheden om iets te organiseren, maar het komt nog niet in de buurt van de evenementen die we twee jaar geleden organiseerden. Maar juist daarom is het goed om nu alvast te kijken welke tips andere event managers aan EvenementOrganiseren.nl gaven voor nu (online events), voor straks als we weer kleinere evenementen mogen organiseren, of hybride evenementen plaatsvinden en voor in de toekomst, wanneer alles weer kan.

Melissa van Rooij
Een jaar General Manager – een interview met Melissa van Rooij

In 2020 heeft Melissa van Rooij (Tio ‘20) de tweede editie van NXT GM gewonnen en volgde Justus van Dam (HTH ‘19) op als General Manager bij Postillion Hotel Amersfoort Veluwemeer. Haar jaar als General Manager komt tot zijn einde en ze is al bezig haar vervanger Gijs Remijnse (HMSM ‘20) in te werken. Speciaal voor ons heeft ze de tijd genomen om even stil te staan en op haar jaar als General Manager terug te blikken: wat waren onvoorziene uitdagingen, wat waren leuke momenten en natuurlijk ook, wat wil ze Gijs graag meegeven? Ben je benieuwd hoe iemand die pas 23 jaar oud is de uitdaging ‘General Manager’ aan is gegaan?

Puck Wilbers
Even voorstellen: Puck Wilbers

Ze is een van de nieuwere gezichten binnen de HotelloTOP adviesraad, maar ook zij brengt veel ervaring mee: in 2006 behaalde ze haar Bachelor van de Hotelschool Den Haag, voordat ze aan de Vrije Universiteit in Amsterdam haar Master deed in Beleid, Communicatie en Organisatie. Voordat ze bij HTC Advies begon, heeft ze als Culinair Coach en als Horeca uitzendkracht haar ervaringen in de horeca verder uitgebreid. Tegenwoordig is zij Managing Partner bij HTC Advies en bij ATIR en begeleidt ze niet alleen hun projecten, maar voorziet ze ook HotelloTOP van advies voor onze evenementen. HotelloTOP kan voor al haar vragen bij deze dame met haar onderzoekende mindset terecht, en wij zijn dus super blij dat Puck Wilbers in onze indrukwekkende adviesraad zit! 

Joris Eyck
Wij heten Joris van harte welkom – HotelloTOP’s nieuwe Industry Relations Officer

Wij heten Joris van harte welkom! Sinds ruim een maand wordt het HotelloTOP team door Joris als onze Industry Relations Officer ondersteund. Als partner van HotelloTOP heb je hem wellicht al gesproken, want hij is samen met het team druk bezig met de voorbereidingen van het HotelloTOP Year Event bij Postillion Hotel Amsterdam op 25 augustus aanstaande. Bovendien gaat hij vanaf de zomer ook aan de slag met de werving van juryleden voor de EMCup ‘22. Tot slot zal hij ook de markt in gaan voor Europa’s eerste No/Low alcohol event, wat gelanceerd zal worden in 2022.

Hotello's buiten de branche
Hotello’s buiten de branche – Een interview met Esther Boers

Als moderator tijdens de afgelopen drie edities van het HotelloTOP Year Event heb je haar misschien al een keer ontmoet. Oorspronkelijk Hotello (SHMS ‘02), met jarenlange ervaring als General Manager bij Banks Mansion (‘11-’16) en Carlton Ambassador Hotel (‘16-’18), heeft ze 2019 de stap van de hotellerie naar de zorg gemaakt. Met haar empathische en gastvrije skills is ze bij Topaz de uitdaging als Manager Gastvrij aangegaan. Wij hebben Esther Boers gevraagd waarom ze deze stap gemaakt heeft, of iedere branche een Hotello nodig heeft en of ze ooit terug zou gaan naar de horeca.

Even voorstellen NvdA
Even voorstellen: Niek van den Adel

Toen hij in 2008 bij Hotel Management School NHL Stenden af studeerde, had hij zeker andere plannen met zijn carrière. Door een motorongeluk in 2010 kwam hij in een rolstoel terecht en moest zijn leven opnieuw leren leven. Nu, 11 jaar later is hij een bekende coach, spreker en schrijver. Hij vertelt voornamelijk over verandering, inspiratie en leiderschap. Met zijn verhaal motiveert hij andere mensen. Nadat hij in 2013 gekozen werd als de Hotello of the Year, wilde hij bij HotelloTOP betrokken blijven. Wij zijn blij dat Niek van den Adel ons sinds 2014 met raad en daad bijstaat – of zit. Leer hem wat beter kennen!

Solliciteren
Hotello TOPtips: Solliciteren

Het is niet nieuw dat er in de horeca een krapte is aan werknemers. Zeker nu, nadat vele horecabedrijven voor een langere periode gesloten zijn geweest. Er zijn veel vacatures die open staan. Maar waar moet je eigenlijk aan denken als je een sollicitatiebrief schrijft of een CV maakt? Hoe maak je de beste indruk tijdens een sollicitatiegesprek? Wij hebben een aantal do’s en don’t’s voor je op een rijtje gezet!

Hotello's onboard
Hotello’s onboard – Interview met Peter Janssen

Vandaag is het World Ocean Day, dus een mooi moment voor ons om eens naar een branche te kijken die veel op het water te vinden is: de cruise branche. Hoe ziet het leven eruit voor Hotello’s onboard – voor en tijdens corona? Wanneer mogen ze hun gasten weer verwelkomen? En waarom zouden (net afstudeerde) Hotello’s juist nu voor een carrière in deze branche moeten kiezen? Om antwoord te krijgen op deze vragen spraken wij met Peter Janssen (HMSM ‘91) die (met af en toe een break) al meer dan 25 jaar bij Holland America Line werk.

Hotello TOPtips - Netwerken
Hotello TOPtips: een betere netwerkbeleving creëren

Als er iets is wat ons als Hotello’s onderscheidt, dan is het onze natuurlijke behoefte aan het netwerken. Uit het HotelloTOP Onderzoek blijkt dat wij, meer dan anderen, de toegevoegde waarde zien in het maken van connecties op bijvoorbeeld evenementen of bij borrels. We kennen natuurlijk genoeg ultieme netwerkers, maar er is altijd ruimte om talent te blijven ontwikkelen. Wil jij nog even je geheugen opfrissen, checken of je alles al toepast of gewoon handige tips lezen? Dan ben je hier op de goede plek!

Even voorstellen Wenda Linthorst (LI)
Even voorstellen: Wenda Linthorst

In 2008 studeerde ze af van de Hotel Management School NHL Stenden en energiek trok ze de werkwereld in als Sales Manager bij RAI Amsterdam. Van het oprichten van Consumatics tot manager klantgerichtheid bij BP en werken als freelance Strategisch Adviseur bij NHL Stenden; ondernemersbloed stroomt zeker door haar aderen. Momenteel is ze mede-initiatiefnemer van de non-profit organisatie Veel Liefs en het platform Keukentijgers, beide in de zorgsector. Wij stellen je graag voor aan Wenda Linthorst (SHMS ‘08), die HotelloTOP al jaren steunt als adviesraadlid!

Hostmanship
Hostmanship: de kunst om mensen te verwelkomen

Voor ons Hotello’s zit het in het DNA: Hostmanship en de kunst om mensen te verwelkomen. Wij zijn er trots op, dat gastvrijheid een van onze kernwaarden is en dat wij hartelijk en gul zijn in het ontvangen van gasten. Hotello Jan Gunnarsson, met al meer dan 25 jaar ervaring in de hospitality branche, noemt zichzelf een ‘salesman voor hostmanship’, heeft inmiddels als 8 boeken geschreven en meer dan 2000 presentaties gegeven over de kunst van het verwelkomen. Met zijn visie als leidraad delen wij wat hostmanship precies inhoudt en waarom elk bedrijf deze kwaliteiten zou kunnen gebruiken.