Over

In 1340 opent Neerlandsch oudste bierbrouwerij haar deuren, in het mooie Wijlre, Limburg. De brouwerij heeft direct toegang tot een eigen waterbron. Mooi voordeel, want aan de groeiende vraag naar bier kan zo goed worden voldaan. Rond deze tijd gold er een alleenrecht op het maken en verkopen van bier in en rondom Wijlre: het banpanhuisrecht. Toen Napoleon een einde maakte aan dit alleenrecht, kocht Frederik Edmond Brand het banpanhuis in 1871. Sindsdien is het de Brand Brouwerij.

Brand brouwt al vanaf het begin prachtige bieren. Naast pils biedt de brouwerij na de Tweede Wereldoorlog ook speciaalbieren. De Imperator is daarmee het oudste speciaalbier van Nederland, al snel gevolgd door UP en Dubbelbock. Het fruitige Lentebock en het frisse Brand Weizen volgen.

Bij Brand staat innoveren en nieuwe bieren brouwen altijd centraal. Zo organiseerden we tussen 2012 en 2019 de Brand Bier Brouwwedstrijd, waarbij we thuisbrouwers vroegen hun gevoel voor bier en hun vakmanschap met ons te delen. En zijn we in 2022 de Collab Series gestart waar Brouwmeesters Rob Habets van Brand en Peter Rouwen van Noordt elkaar inspireren en mooie nieuwe bieren brouwen speciaal voor Brand horeca zaken. Om deze innoverende identiteit vasttehouden zal er vanaf begin ’23 een microbrouwerij worden geplaatst in Wijlre die het voor Brand mogelijk maakt constant nieuwe bieren te brouwen en parels uit het verleden zoals Imperator terug te halen.

Op ’t goeie leven!

Adres
Brouwerijstraat 10
6321 AG Wijlre
Nederland

Socials
Website