Skip to main content
[vc_single_image image=”35803″ img_size=”full” alignment=”center”]

Onlangs is de top 4 voor het Hotello of the Year Award 2022 bekend gemaakt. Deze vier kandidaten zijn genomineerd door vrienden/ collega´s/ familie, omdat ze échte Hotello’s zijn en omdat ze in 2021 iets moois en inspirerends hebben neergezet. En dat mag natuurlijk gevierd worden! Om ze beter te leren kennen, hebben wij elke kandidaat het hemd van het lijf gevraagd. Benieuwd naar wat zij te vertellen hadden? 

Vandaag luisteren we naar het verhaal van: Camille Oostwegel!

GEZELLIG EN BOURGONDISCH

Twee open dagen, dat is alles wat Camille nodig had om te weten dat de Hotelschool in Maastricht de juiste keuze voor hem was. Hij had zich nog georiënteerd bij andere scholen, maar de klik was er simpelweg niet. Als Limburger kende hij de stad Maastricht natuurlijk al, maar als student zijnde heeft hij de stad op een hele andere manier leren kennen. Gezelligheid en het bourgondische leven; dat vat zowel Camille, als Maastricht goed samen. 

Wat maakt een echte hotello? Daar reageerde Camille het volgende op: “Afstuderen aan de hotelschool is natuurlijk niet de enige reden om een hotello genoemd te worden; het is met name wat je ermee doet.” Hij vindt het zelf erg belangrijk dat een hotello altijd een bepaalde link behoudt met de hotellerie. “In de hotellerie kom je op zoveel mooie plekken terecht en het is een prachtig vak. Ik vind het jammer dat er zoveel afgestudeerden een andere sector in gaan”, voegt hij er aan toe.

VAN MAASTRICHT NAAR WASHINGTON, NAAR MAASTRICHT

De mogelijkheid om toe te treden tot het familiebedrijf is er altijd geweest voor Camille. Wanneer hij dit zou doen werd echter volledig open gelaten; hij mocht zijn eigen tempo bepalen. Hij had het voor zichzelf zo lang mogelijk uitgesteld. “Als je eenmaal in het familiebedrijf zit, kom je er waarschijnlijk ook niet meer weg”, concludeerde hij. 

Tijdens zijn studie had Camille dan ook besloten om zijn stage te doen in Washington bij Ritz-Carlton, waar hij werkte als Front Office medewerker. “Door mijn tijd in Washington was ik ervan overtuigd dat de hotellerie zeker de branche voor mij was”, deelde hij. Na zijn afstuderen in 2009 heeft hij nog een Master gedaan en in 2011 is hij voor Starwood Hotels (nu Marriott) gaan werken. Eerst 1,5 jaar in Madrid en daarna in New York, waar hij gewerkt heeft tot juli 2015.

In 2015 kreeg Oostwegel Collection de vergunning om het St. Gerlach Paviljoen op het landgoed van Château St. Gerlach te bouwen. Ook werd zijn vader dat jaar 65. Dit voelde voor Camille als het juiste moment om terug te keren naar Nederland. Zijn terugkeer bracht mooie uitdagingen met zich mee: hij kon het gehele project van begin tot eind meemaken, waardoor dit gelijk het juiste moment was om met de overdracht te beginnen. “Het is dus heel natuurlijk gegaan; geen harde deadlines”, legde Camille uit.

MAAS CLEANUP

“Vlak voor de Corona crisis, begin 2020, ben ik in contact gekomen met Huub Waterval. Huub is een Limburgse ondernemer met een groot eigen IT bedrijf. Daarnaast zit hij in het bestuur van de Plastic Whale Foundation”, leidde Camille in. Plastic Whale is een organisatie die o.a. twee keer per jaar een publieke opruimsessie organiseert in Amsterdam na twee van haar drukste dagen: Koningsdag en Canal Pride Parade. Toen Camille in contact kwam met Huub hadden ze het hierover, en werd er al snel een conclusie getrokken: “Zoiets zouden we in Maastricht moeten doen.” 

Het idee kwam direct van de grond en door een goede samenwerking met andere bedrijven was het initiatief snel opgezet. Zo werd Camille mede-oprichter van de Maas Cleanup. “Het idee hierachter is dat de overheid maar met beperkte mate en snelheid iets voor elkaar kan krijgen. Als mensen vanuit het bedrijfsleven kunnen we sneller impact maken als we de schouders ergens onder zetten”, legt hij uit. De snelle impact door samenwerking was goed terug te zien: in het eerste jaar hebben er 5.000 mensen meegeholpen met de opruiming in Maastricht in september 2020.

In augustus 2021 kwamen de overstromingen. De structuur van de opruimactie hadden ze al, dus in een paar weken tijd werd er een ‘Ramp Cleanup’ opgezet voor een dag in september. “Hieraan hebben enorm veel mensen meegedaan en nóg meer mensen wilden eraan meedoen”,  deelde Camille trots. Het is indrukwekkend wat er in een korte periode teweeg kan worden gebracht. 

Camille is trots dat zij zo’n mooie beweging op gang hebben gebracht met als doel: “Als het goed gaat met het milieu, gaat het ook goed met de mens en gaat het ook goed met de business. Als wij als bedrijfsleven echt laten zien wat wij belangrijk vinden, dan is het uiteindelijke doel dat de opruim acties niet meer nodig zijn”. Camille geeft aan dat ze momenteel ook bezig zijn met uitzoeken of zij de Maas niet een rechtspersoon kunnen maken. “Op deze manier willen we op lange termijn impact maken en zijn de opruim acties de korte termijn impacts”, sluit hij af.

NIEUWE ONTWIKKELINGEN

“Ik weet niet of je het nieuws onlangs hebt gezien? Wij hebben 9 december een geweldig nieuw project aangekondigd”, vraagt Camille ons. Hij en zijn team gaan het Kruisherenhotel in Maastricht uitbreiden. Ze hebben zojuist een koopovereenkomst getekend voor een pand dat gelegen is naast het hotel; dit pand willen ze gaan herontwikkelen, met een prachtig restaurant en een nieuwbouwcomplex waarin zij maarliefst 50 kamers gaan toevoegen aan het hotel. 

“Ik ben super positief en trots om dit aan te mogen kondigen. Ondanks alle turbulente tijden heb ik steun gevonden bij mijn directieteam en met een lading positieve energie hebben wij dit toch door kunnen zetten,”glundert hij. Camille is ontzettend trots dat hij iets kan gaan bouwen dat ook een nalatenschap heeft voor de toekomst. “Dat wij zo’n spectaculair project kunnen aankondigen, in een tijd waar Corona zo de overhand heeft, dat is gewoon fantastisch.”

VRIJE TIJD

In zijn vrije tijd is Camille graag bezig met koken. Voor hem is het iets therapeutisch, wat hij ook bijna elke dag doet. “Doordeweeks zijn het echter meer de Jamie Oliver 15 minute meals”, lacht hij. Om fit te blijven gaat Camille graag fitnessen en hardlopen, maar zijn favoriete sport is golf. Als hij vrije tijd over heeft is hij vaak te vinden bij de Zuid-Limburgse Golf & Country Club in Wittem. 

Zijn belangrijkste en meest favoriete tijdsbesteding is echter zijn gezin. Trots vertelt hij hoe hij en zijn vrouw in 2.5 jaar tijd twee kindjes hebben gekregen. En alsof het nog niet druk genoeg is, zijn ze samen hun huis aan het verbouwen. “Een echt familie project!”, zegt hij tevreden. Om als gezin te kunnen ontspannen gaan ze graag op reis. “Reizen zit in mijn DNA. Het is ook super om zo inspiratie op te kunnen doen, zowel voor het bedrijf als voor privé”, sluit Camille zijn verhaal af.

 
WIJ DANKEN CAMILLE VOOR HET DELEN VAN ZIJN  INSPIRERENDE VERHAAL. OOK HIJ ZAL HET OPNEMEN TEGEN ZIJN 3 MEDEKANDIDATEN VOOR HET HOTELLO OF THE YEAR AWARD. WE WENSEN CAMILLE HEEL VEEL SUCCES MET AL ZIJN TOEKOMSTPLANNEN EN IN DE STRIJD OM DIE FELBEGEERDE TITEL. LATER DEZE WEEK VOLGT ONS LAATSTE HOTELLO OF THE YEAR INTERVIEW!