Skip to main content
[vc_single_image image=”35755″ img_size=”full” alignment=”right”]

Al bijna twee jaar kunnen we rekenen op zijn wijze woorden als HotelloTOP adviesraadlid. In 2013 begon hij als stagiair bij Foodstep en heeft door zijn functie als Personal Assistant van Theo van Brussel zijn WAT-filosofie leren kennen. Tegelijkertijd ontdekte hij ook zijn passie voor foodservice door Food Inspiration, Shoot my food, Foodservice Network en PS in Foodservice. Met zijn Bachelor diploma op zak maakte hij de stap naar projectmanager bij Shoot my Food. Kort daarna kon hij zijn lessen over de WAT-filosofie in de praktijk brengen als Co-Founder bij House of Watt. Maar toch was zijn passie voor foodservice groter dan voor het runnen van zijn eigen café en zo kwam hij terecht bij Foodservice Network als Event-, Team- en Relatiemanager. Sterker nog, hij werd ook betrokken bij een project om het talent voor de foodservice branche te behouden, dus zo werd GEN•F geboren. 

Door zijn ervaring in event management kan Jim korteweg (SHMS ‘14) HotelloTOP terecht ondersteunen, om elke keer opnieuw het leukste event van het jaar te organiseren. Om hem aan jullie voor te stellen heeft ook hij een aantal vragen voor ons beantwoord.

De wereld van eten, drinken en slapen 

Zijn passie voor foodservice bepaalt Jims leven. Hij zegt zelf: “Ik zeg altijd, ik werk en leef in de wereld van eten, drinken en slapen. Meer dan dat is er eigenlijk niet wat me een echte Hotello maakt.” Dat is in onze optiek misschien te bescheiden. Op werk is hij altijd vrolijk en zit hij vol energie, ook eigenschappen van een echte Hotello. Bovendien houdt hij ervan om mooie evenementen neer te zetten die uniek zijn en hem dwingen om out of the box te denken. Zo wil hij gasten een geweldige beleving bieden op elk evenement. 

Ook buiten werktijd houdt Jim van gezelligheid, bijvoorbeeld tijdens een lekker diner met vrienden en/of familie. Zijn toepasselijke levensmotto is: “Ik eet beter dan ik kook”. Het is dus ook niet verbazingwekkend dat bovenaan zijn bucketlist staat om bij Noma tijdens het zeevruchten of wildseizoen te gaan eten. 

Creatieve oplossingen, arbeidsethos en vrijmibo 

Jim is van nature een vrolijk mens, maar ook hem zit het af en toe even tegen. Hij zegt: “Soms is er ook niets mis met even stil staan en balen”, maar nog steeds probeert hij op een andere, creatieve manier een oplossing te vinden om verder te kunnen. 

Creatieve oplossingen moet ook door bedrijven buiten de horeca gevonden worden. Als het aan Jim ligt heeft wel elk bedrijf Hotello’s nodig, maar “ze passen op bepaalde afdelingen beter dan op andere.”  In de basis hebben Hotello’s een sterke arbeidsethos en door hun gastvrije gedrag is iedere bedrijf tijdens een gezellige VrijMiBo wel gezegend met Hotello’s in dienst. 

En je droom voor HotelloTOP?

Jim heeft de dezelfde visie voor HotelloTOP als Puck Wilbers: “Mooie dingen te laten ontstaan, doordat net afstudeerde Hotello’s en oudere lichtingen elkaar vaak op events treffen en kunnen inspireren”. 

Wil je weten wat de droom voor HotelloTOP van onze voorzitter Stephanie van Oorschot is? Stay tuned, volgende maand stellen we haar aan jullie voor!