Skip to main content
[vc_single_image image=”35758″ img_size=”full” alignment=”right”]

Nog steeds zijn het onzekere tijden voor de horeca en voornamelijk ook voor de evenementenbranche. Hier en daar zijn er wel mogelijkheden om iets te organiseren, maar het komt nog niet in de buurt van de evenementen die we twee jaar geleden organiseerden. Maar juist daarom is het goed om nu alvast te kijken welke tips andere event managers aan EvenementOrganiseren.nl gaven voor nu (online events), voor straks als we weer kleinere evenementen mogen organiseren, of hybride evenementen plaatsvinden en voor in de toekomst, wanneer alles weer kan. 

 

Nu: 

Een trend die je kunt verwachten is de vacature van een Digital Event Manager. Het is belangrijk om iemand te hebben die creativiteit en positieve energie meebrengt om een aantrekkelijk event met goede voorzitters en sprekers te organiseren, met interessante, uitdagende en leuke tools. Bovendien raden ze aan om je locatie niet alleen maar als studio te gebruiken maar ook om door speciaal gebouwd decor een bijzondere sfeer mee te geven aan de gast. 

 

Straks:

Het meest belangrijke bij het organiseren van hybride evenementen is om het zo interessant mogelijk te maken voor de mensen die vanuit een plek op afstand intunen, zodat ze achteraf geen spijt hebben dat ze er niet live bij waren. Anders moet je er niet voor kiezen om hybride events te organiseren. Het is dus belangrijk om hybride evenementen interactief te maken en de kijker te fascineren. 

We moeten inspelen op de kansen die we krijgen, ook als we enkel kleinschalige evenementen mogen organiseren. Zeker bij die intieme evenementen is het belangrijk om naar de gasten te luisteren en hun wensen waar te maken. 

 

En in de toekomst: 

EvenementOrganiseren.nl is duidelijk: ook in de toekomst blijven hybride evenementen bestaan – voornamelijk in een internationale setting. Belangrijk daarbij is om de gast wel de keuze te geven om of fysiek of online aanwezig te zijn. Online events bieden extra kansen voor de opdrachtgever, vooral omdat de techniek ook steeds beter wordt. “In corona tijden zijn bezoekers zich bewust geworden van reisbewegingen en de relatie tot duurzaamheid en de tijdsbesparing”, aldus EvenementOrganiseren.nl. 

Dus wat betekent dit nu voor organisatoren? Maak een duidelijke keuze welke sfeer je jouw evenement wilt geven, of je je gasten de keuze wilt geven om online of fysiek aanwezig te zijn en hoe je er dan voor zorgt dat een online gast geen mindere ervaring heeft.