Skip to main content
[vc_single_image image=”35541″ img_size=”full” alignment=”right”]

Toen hij in 2008 bij Hotel Management School NHL Stenden af studeerde, had hij zeker andere plannen met zijn carrière. Door een motorongeluk in 2010 kwam hij in een rolstoel terecht en moest zijn leven opnieuw leren leven. Nu, 11 jaar later is hij een bekende coach, spreker en schrijver. Hij vertelt voornamelijk over verandering, inspiratie en leiderschap. Met zijn verhaal motiveert hij andere mensen. Nadat hij in 2013 gekozen werd als de Hotello of the Year, wilde hij bij HotelloTOP betrokken blijven. Wij zijn blij dat Niek van den Adel ons sinds 2014 met raad en daad bijstaat – of zit. Leer hem wat beter kennen!

“Geluk zit niet in je benen”

Als iemand moest leren om met tegenslag om te gaan, dan was het Niek wel. Door zijn ongeluk was zijn leven opeens niet meer zoals hij het kende. De droom van werken als consultant met een groot huis en groot salaris, grote auto en motor was over. Als iemand die toen al van het werken met mensen hield, besloot Niek om nog meer over de mens te leren: Neuro-linguistic programming (NLP) en alles wat met persoonlijke ontwikkeling te maken heeft. Zijn missie: Mensen mee terug nemen naar de essentie van een gelukkig leven. 
Voor Niek zelf betekent dit: bewegen. Een rondje wandelen met zijn hond Joep of een workout doen. Hij lacht: “Je bent maar één workout verwijderd van een goed humeur!” 

Niek en gastvrijheid

Met zijn ‘rol’ ziet hij dingen anders. Bij zakelijk contact zit hij voor 90% op de relatie te letten en voor slechts 10% op de inhoud. Voor Niek is het belangrijk om aardig en goed voor elkaar te zijn en daarom vindt hij het proces minder belangrijk dan de mens zelf. Hij vindt het interessanter om te weten hoe iemand die hij net heeft ontmoet zijn/haar koffie drinkt. De dienstbaarheid is zo gewoon in de horeca maar in andere branches dus niet. Daarom zegt Niek ook, dat ieder bedrijf Hotello’s nodig heeft. “Wij Hotello’s kunnen de wereld mooier maken door menselijke relaties, dus daarom zijn we harder nodig dan ooit. Zeker nu.” 

En in de toekomst? 

Niek leert mensen om gelukkiger te worden en beter met veranderingen en tegenslag om te kunnen gaan. Maar wat zou hem dan gelukkig maken? Een wereldreis met zijn gezin in een aangepaste camper! 
Voor HotelloTOP hoopt Niek dat we zo blijven als we zijn: “Verbindend, vol energie en dat iedere afgestudeerde Hotello waarde kan toevoegen en terugkrijgen van het netwerk.” 

Nu ken jij al drie adviesraad leden iets beter, maar er zijn nog heel veel meer. Stay tuned om Puck Wilbers te leren kennen!