Skip to main content

Naast de Hotello of the Year, zal er dit jaar ook weer een Talent of the Year bekend gemaakt gaan worden! De Talent of the Year is een student die genomineerd is door zijn/haar school, en tijdens de halve finale is gekozen om zijn/haar school te vertegenwoordigen. De finalisten zijn nu bekend en wij zullen hen de komende tijd aan jullie voorstellen! Wie zijn ze, wat hebben ze de afgelopen tijd gedaan en wat zijn hun ambities? Lees het allemaal in onze interviews. 

Wij beginnen deze week met Talent of the Year finalist van BUas: Emmelie Westerhoff!

Hospitality Mindset

In de zomer van 2021 heeft Emmelie haar Bachelor diploma mogen ontvangen van Breda University of Applied Sciences (BUas). In september is ze gelijk begonnen met een pre-master Bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar ze het komende halfjaar nog druk mee bezig zal zijn. Zodra deze is afgerond zal ze beginnen aan haar master Supply Chain Management. Een drukke planning dus. Maar hoe is Emmelie terecht gekomen bij de hotelschool?

Wat haar aantrok was niet zozeer het werken in hotels, maar de hands-on aanpak van hotello´s en het niet bang zijn om hard te werken. Aanvankelijk wilde ze graag meer leren over evenementen en de horecabranche in het algemeen, dus was de hotelschool voor haar de juiste match. “Je kunt er heel veel leren, en van mijn vriendinnen hoorde ik dat de opleiding heel erg leuk was. Zo ben ik enthousiast geworden.”

Door de jaren heen is ze gevallen voor de verschillende facetten van de hotelbranche. Zo vertelt ze: “In de wereld erbuiten wil ik graag een bredere theoretische kennis opdoen, om mijn kennis van de hotelindustrie te combineren met de kennis van supply chain management, en zo hopelijk oplossingen te kunnen vinden voor beide industrieën.”

Haar toekomstdroom is om te gaan werken bij een bedrijf dat ambieert om een meer duurzame voedselwaren keten te stimuleren, bij voorkeur in de voedselindustrie. Ze hoopt dat er uiteindelijk in haar werk een connectie zal ontstaan tussen hospitality en voedsel. “Maar dat is afhankelijk van wat er op mijn pad komt natuurlijk”, voegt Emmelie eraan toe.

Kerneigenschappen

Over wat haar nou een echte hotello maakt, vertelt ze: “Ik ben heel gastgericht; ik wil het graag goed doen, zodat iemand op dat moment een goede beleving heeft. Ik ben bereid om er hard voor te werken en vind het erg belangrijk dat er onderling in een team enthousiasme is en dat je samen ergens naartoe werkt.”

Competitief zijn is een van de kerneigenschappen van hotello´s en hier worden ze ook vaak om geprezen. Emmelie heeft hier een duidelijk beeld over, en voegt er nog aan toe: “Hotello´s zijn heel competitief, ik ook, maar dat moet natuurlijk niet in de weg staan van dat je iets in een team kunt bereiken. Je moet het werk samen doen, en dat is ook wat je leert op de Nederlandse hotelscholen. Samenwerken en het voor iedereen zo goed mogelijk laten uitpakken. Er zit een verschil tussen competitief zijn en elkaar dingen niet gunnen, maar dit is een dun lijntje. Het is niet altijd even makkelijk, en daarom is het belangrijk om je hier een houding in te weten te geven, of je nu leidinggevende bent of een medewerker in een team. Je bent niet de enige die aan het winnen is, voor de rest is er ook iets uit te halen.”

Prestaties

Emmelie heeft al eens eerder in een wedstrijd van HotelloTOP gestaan, namelijk de EMCup in 2020. Hierover vertelt ze trots: “We waren een team met 4 volledig verschillende mensen, en dat botste nog wel eens. We discussieerden veel, maar kwamen uiteindelijk wel samen tot een oplossing. We hadden een goede invloed op elkaar.” Qua teamwork hadden zij ook zeker een mooie beloning: na een lang voortraject en twee intensieve dagen, werden zij verkozen tot de winnaar van 2020.

Ook is ze trots op haar twee bestuursjaren bij studentenvereniging Xenia. “Het tweede jaar was zwaarder en er zijn ook zeker dingen fout gegaan, maar we zijn samen veel gegroeid en hebben veel geleerd. Zelf heb ik veel geleerd in leidinggeven en confrontaties aangaan. Het is niet altijd een leuke boodschap, maar het zijn wel leerzame gesprekken”, legt ze uit.

Tot slot is ze zeer tevreden met haar scriptie: “Tuurlijk ben ik er trots op, maar ik vond het met name heel erg interessant en leerzaam. Bij BUas wordt het als een community gemaakt; verschillende docenten geven feedback en als je dit goed toepast, moet het wel goed zitten. Maar er zijn mensen van buitenaf die het gelezen hebben, en het goed hebben bevonden. Dat maakt je wel trots.”

Actief en creatief

Naast studeren voor haar pre-master en een drukke baan bij Taste More Catering & Events, is Emmelie in haar vrije tijd ook graag bezig. Sporten, paardrijden, wandelen in het bos of drankjes doen met vriendinnen; ze is altijd in de weer. Daarnaast vindt ze het erg leuk om te koken. “Zelf heb ik een dubbel elektrisch pitje, dus daar word je erg creatief van. Ik ben al professioneel in het maken van een lasagne in een oven-grill combinatie”, vertelt ze lachend. Toch kijkt ze er ook naar uit als ze bij haar ouders in de keuken kan staan. Voor kerst zou zij een avond het diner voorbereiden, wat ze al volledig uitgewerkt had zoals ze het wilde hebben. “Daar hoeft ook niemand mee te helpen. Of ja, groenten snijden mag, maar het fornuis is van mij! Iedereen zijn eigen taak, dan komt het goed”, grapt ze.

Op de vraag wat ze in de toekomst nog graag zou willen doen, reageerde ze: “Ik ben niet echt een bucketlist persoon. Ik bedenk wat ik wil en ga er naartoe werken.” Ze zou wel nog graag een mooie reis maken, en dan het liefst gaan skiën in Amerika. Op professioneel gebied wil ze eerst graag haar master behalen, om vervolgens een internationale supply chain te kunnen doorgronden. “Maar tot in hoeverre is dat een bucketlist, daar zou ik zomaar 25 jaar mee bezig kunnen zijn. Als ik dat überhaupt al voor elkaar krijg”, lacht ze.

Finalist Talent of the Year

Tot slot hebben we haar gevraagd hoe het is om nu in de finale van Talent of the Year 2022 te staan. ‘Het is heel spannend, ook omdat ik niet weet wat de anderen gepresenteerd hebben. Ik heb het wel een beetje gevolgd, maar ik heb de pitches zelf niet gehoord en kan voor mezelf dan ook niet afwegen hoe het is gegaan. Ik voel me in ieder geval enorm vereerd dat ik in de eerste plaats genomineerd ben, en om vervolgens ook nog gekozen te worden. Ik hoop dat we snel een fysieke samenkomst hebben waarbij de uitslag gedeeld kan worden.” Daar zijn wij het zeker mee eens!

Het is natuurlijk moeilijk om advies te geven over een wedstrijd waarbij je zelf in eerste instantie geen invloed hebt op je deelname, maar toch deelt Emmelie advies voor toekomstige finalisten: “Doe wat jij leuk vind en waar jij voor staat, of waar je goed in bent tijdens je studie. Of je nu genomineerd bent of niet, het zegt niks over je talent. Een school is toch wel uit op extra eigenschappen. Doe gewoon je best, met name om een leuke tijd te hebben. Deze prijs is een beloning, maar het moet niet je doel zijn”, sluit ze af.

WIJ DANKEN EMMELIE VOOR DIT LEUKE INTERVIEW EN WENSEN HAAR VEEL SUCCES MET HAAR OPLEIDING EN IN DE AFWACHTING NAAR DE BEKENDMAKING VAN DE TALENT OF THE YEAR AWARD 2022. KOMENDE WEEK ZAL HET TWEEDE INTERVIEW VOLGEN!